Vložil Anaj (bez ověření), 12. Červen 2010 - 11:55

V první řadě mě zaráží množství vody – 50 kubíků za 4 dny. Co dokáže protékající záchod a jak funguje nádržka na vodu , zjistíte na http://hobby.idnes.cz/…by-domov.asp?… zjistíte, že závada musela být na vypouštěcím ventilu. Můžete si lehce spočítat, kolik litrů vody za den propustí vadný vypouštěcí ventil a kolik za 4 dny. Opírat se o to, že spootřebují jen 1 kubík vody za měsíc, to je blbost. Sakra kolik jich tam v tom bytě je, my jsme dva, máme sice spotřebu 11 kubíků za měsíc, další dva sousedé vyjdou jen s 5 kubíky a to jsou šetřílkové, moje mamča je sama a má 2,5 kubíků vody. Prostě za 4 dny aby proteklo 50 kubíků vody přes vadný vypouštěcí ventil je blbost.

Občanský zákoník říká : § 692 (1) Nájemce je povinen oznámit bez zbytečného odkladu pronajímateli potřebu těch oprav v bytě, které má nést pronajímatel, a umožnit jejich provedení; jinak odpovídá za škodu, která nesplněním této povinnosti vznikla. (2) Nepostará-li se nájemce o včasné provedení drobných oprav a běžnou údržbu bytu, má pronajímatel právo učinit tak po předchozím upozornění nájemce na svůj náklad sám a požadovat od něj náhradu. (3) Nájemce je povinen po předchozí písemné výzvě umožnit pronajímateli nebo jím pověřené osobě, aby provedl instalaci a údržbu zařízení pro měření a regulaci tepla, teplé a studené vody, jakož i odpočet naměřených hodnot. Stejně je povinen umožnit přístup k dalším technickým zařízením, pokud jsou součástí bytu a patří pronajímateli.

Vlastník bytu by rozhodně náklady na vodu nést neměl. To taky nemusela být jen závada na splachovadle WC, mohla klidně téct 4 dny voda do umyvadla, do vany, přitom žádná porucha být nemusela. Jednou je to prokazatelně předpokládám podle poměrového měřidla spotřebovaná voda v bytě a zaplatí si jí v tomto případě nájemník a nikoliv pronajimatel.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.