Vložil Matějka Jaroslav, 12. Červen 2010 - 18:56

Vážená paní Daniela Křížová,

prvně musíte načíst Prohlášení vlastníka pro vaši budovu, Stanovy společenství, případně Pravidla pro rozúčtování nákladů tepla, či usnesení vašeho shromáždění.

Možná se zde dočtete, že jste povinna, v souladu s ustanovením §13 odst.4 zákona č.72/1994 Sb. v platném znění umožnit např.: v prvním týdnu kalendářního roku umožnit provedení odečtů, a možná zde je také stanoveno, jak se postupuje v případě, že v daném období nebudete doma.

Možná také vaše stanovy obsahují:

"Společná ustanovení

  1. Za den zaplacení ve smyslu těchto stanov se považuje den, kdy byla předmětná částka připsána ve prospěch účtu oprávněného, nebo den, kdy byla příjemci nebo osobě oprávněné za něj jednat předána v hotovosti.
  2. Rozhodnutí týkající se jednotlivých členů SVJ jim musí být písemně oznámeno a doručeno. Doručení doporučeným dopisem nebo do vlastních rukou je nutné v případech stanovených zákonem, stanovami nebo rozhodnutím shromáždění.
  3. Za den doručení se pro účely těchto stanov považuje den, kdy projev vůle jedné smluvní strany došel druhé smluvní straně. Doručuje-li se prostřednictvím pošty, má se v pochybnostech za to, že dnem doručení je třetí den po dni, kdy byl tento projev vůle odeslán druhé smluvní straně. Účinky doručení nastanou i tehdy, jestliže pošta písemnost vrátí odesílateli jako nedoručitelnou a příjemce přitom svým jednáním doručení zmařil, zejména, jestliže přijetí písemnosti odmítl. Členovi se doručují písemnosti na adresu k tomu určenou, kterou naposledy sdělil.
  4. Společenství je oprávněno písemné oznámení, které se týká všech nebo většího počtu členů, doručit i vhozením do schránky příslušného člena, současně je však povinno toto datované oznámení vyvěsit na tabuli v přízemí budovy bytového domu."

Závěr: Bez znalostí obsahu vašeho Prohlášení…, Stanov …, Pravidel… či usnesení shromáždění nelze kvalifikovaně odpovědět.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.