Vložil lake, 26. Květen 2010 - 18:54

Pane Voříšku,

Váš způsob hlasování je v rozporu se ZoVB.

Podle § 8 odst. 2 ZoVB velikost spoluvlastnických podílů na společných částech domu se řídí vzájemným poměrem velikosti podlahové plochy jednotek k celkové ploše všech jednotek v domě.

Podle § 11 odst. 3 při hlasování je rozhodující velikost spoluvlastnických podílů vlastníků jednotek na společných částech domu (§ 8 odst. 2); spoluvlastníci jednotky mají postavení vlastníka jednotky (jeden hlas).

Z toho je zřejmé, že každá jednotka má při rozhodování na shromáždění právě jeden hlas, který je nedělitelný, a má váhu podle poměru podlahové plochy jednotky k celkové ploše všech jednotek v domě. Garáž má tedy rovněž jeden hlas.

Váš způsob hlasování je tedy v rozporu se ZoVB. Nebyl by, kdybyste všichni na jednotce "garáž" měli tentýž spoluvlastnický podíl, odpovídající vašim podílům na společných částech domu (bez garáže). Tak tomu ale není:

Například jeden z vlastníků, fa RENIX a.s., vlastní 1421/8450 domu, avšak celých 36/65 garážové jednotky. Další vlastník jednotky pan M. M. vlastní 3/572 domu, avšak není vůbec spoluvlastníkem garážové jednotky. Atd. Jednotku "garáž" nelze tedy při hlasování vynechat, přičemž spoluvlastníci této jednotky si před každým rozhodováním navzájem určí, jak bude jednotka hlasovat. Mimochodem, nadpoloviční většinu mezi spoluvlastníky této jednotky má RENIX.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.