Vložil lake, 22. Červen 2010 - 11:34

Pro Hans M:
V okamžiku, kdy jste dostal do ruky předpis záloh na služby spojené s užíváním bytu, obsahující nereálně vysoké částky, bylo Vaším právem reklamovat tento předpis jako vadný a navrhnout zálohy v roční výši odpovídající nákladům jednotky v předchozím zúčtovacím období. Navýšení nad tento limit je možno akceptovat vzhledem k inflaci a při faktickém nebo očekávaném zdražení vstupů. (V jiném vláknu jsem vyjádřil názor, že za maximální akceptovatelné překročení bych považoval 120% předchozího období).

Je třeba si uvědomit, že nejběžnější způsob zálohových plateb za služby (to jest měsíční paušální částka) znamená, že po ukončení zúčtovacího období trvá sedm nebo osm měsíců, než je vlastníkům vrácen případný přeplatek (teplo a teplá voda). Vlastníci tedy vytvářejí svými platbami finanční "polštář" sloužící k vyrovnání rozdílů mezi vybranými zálohami a skutečnými platbami dodavatelům.

Není tedy důvod nadhodnocovat zálohy. Je věcí vlastníka, aby odmítl nesprávně stanovený předpis plateb. Jestliže jste nereklamoval, stal se tento předpis pro Vás závazným.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.