Vložil anaj (bez ověření), 24. Květen 2010 - 21:28

Napsala jsem dost podrobné vyjádření a tak, jako včera, se moje vyjádření ztratilo, aby se po několika hodinách na stránky s velikým zpožděním načetlo. Totéž se mi stalo teď.

Proto to vezmu jen zkrátka. Podívejte se na http://www.portalsvj.cz/…tne-predsedy – Klady SVJ a zápory družstva Vložil anaj (bez ověření), 23. Květen 2010 – 17:35

Seznamte se s http://www.podnikatel.cz/…ha-hlava-ii/ najděte si § 254 Zrušení, likvidace a změna právní formy družstva. Najdete odpovědi na Vaše otázky.

Převody bytů, likvidace a výmaz družstva je proces, který není vůbec jednoduchý a my jsme ho začali připravovat před 1,5 rokem, převádět byty jsme začali červenci 2009, zahájili jsme likvidaci družstva, zároveň vzniklo SVJ. Pokud je Váš předseda na vše sám, tak ho opravdu lituji. Na této stránce se seznamte s tím, jak se ruší družstvo s likvidací – http://www.businessinfo.cz/…00818/46121/#b8

Zrušení družstva s likvidací je rozhodně to nejlepší co můžete udělat.

Takže jste družstvo vzniklé privatizací obecního majetku. Váš předseda má řadu povinností a pokud byt do osobního vl. převedl za hodnotu členského podílu , pak mu zůstal základní členský vklad v družstvu, který bude vypořádán po ukončení likvidace družstva, vše je tedy v souladu se zákony.

Pokud počet členů družstva klesne pod 5, pak je důvod ke zrušení družstva.

Vy byste měli nárok na vyplacení členského podílu a stali byste se nájemníky SVJ. O střechu nad hlavou byste nepřišli, ale připravte se na tržní nájemné.

Pokud Vašemu předsedovi nedůvěřujete, tak proč ho neodvoláte. V každém případě, je to asi člověk, který ví co dělá a dělá to v zájmu Vás všech, rozhodně nejedná tak, aby Vás poškodil.

Máte pár bytů a nedokážete se domluvit. V každém případě, pokud jste družstvo, které vzniklo privatizací majetku města, pak s převodem bytů do osobního vlastnictví musí souhlasit nadpoloviční většina všech členů družstva.

Předpokládám, že k této dohodě došlo, protože jinak by si předseda byt převést do OV nemohl.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.