Vložil lake, 20. Květen 2010 - 19:05

Teremín "kolaudační rozhodnutí" se v novém stavebním zákoně nevyskytuje. Od r. 2007 se uděluje kolaudační souhlas.

Podle § 122 odst. 1 StavZ stavba (...) může být užívána pouze na základě kolaudačního souhlasu. Souhlas vydává na žádost stavebníka příslušný stavební úřad.

Podle § 122 odst. 3 StavZ při závěrečné kontrolní prohlídce stavební úřad zejména zkoumá, zda byla stavba provedena v souladu s ohlášením stavebnímu úřadu, podle vydaného stavebního povolení a ověřené projektové dokumentace a zda jsou dodrženy obecné požadavky na výstavbu (...). Jestliže stavební úřad nezjistí závady bránící bezpečnému užívání stavby nebo rozpor se závaznými stanovisky podle odstavce 1, vydá do 15 dnů ode dne provedení závěrečné kontrolní prohlídky kolaudační souhlas, který je dokladem o povoleném účelu užívání stavby.

Z uvedeného vyplývá, že stavební řízení nijak neurčuje vlastnická ani uživatelská práva k pozemkům. Kolaudační souhlas je pouze tím, čím je: souhlasem úřadu s užíváním stavby. Neřeší se kdo ji bude užívat ani za jakých podmínek. To měl zajistit developer pomocí věcného břemene.

Můžete požádat obec, aby hřiště označila za "veřejné prostranství" ve smyslu zákona 128/2000 Sb. o obcích. Tím by byl zajištěn vstup veřejnosti na hřiště bez ohledu na vlastnické poměry.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.