Vložil lake, 25. Duben 2010 - 9:03

Paní Halfarová,

Soustřeďujete se na nesprávného nepřítele. Vaším problémem vůbec není správce, nýbrž neschopní (nebo všeho schopní) členové výboru. Ti odpovídají za to, aby správce činil co má. Oni správce kontrolují, úkolují a schvalují mu odměnu za jeho činnost.

Nechte zatím správce plavat a vyhoďte ty neschopy z vašeho statutárního orgánu. Tím se vyřeší základní problém. Správce pak buď postavíte "do pozoru", nebo se s ním rozloučíte.

Pokud proběhlo řádné hlasování o odvolání správce, avšak v zápisu se neobjevilo, máte tuto možnost:
Získejte písemné svědectví od ostatních vlastníků, že věc se na shromáždění projednala a odhlasovala potřebnou většinou (podle § 11 odst. 4 s přihlédnutím k § 4 odst. 2 písm. (h) ZoVB je zapotřebí tříčtvrtinové většiny přítomných hlasů) a s tímto materiálem a s kopií zápisu ze shromáždění se obraťte na policii, nebo na soud.

Pokud chcete odvolat předsedu:
Podle § 9 odst. 12 ZoVB člen výboru nebo pověřený vlastník je zvolen, hlasuje-li pro něj nadpoloviční většina hlasů všech vlastníků na usnášeníschopném shromáždění. Domnívám se, že toto kvórum lze vztáhnout i na odvolání člena výboru, pokud takovou možnost obsahují vaše stanovy. Podejte tedy podnět statutárnímu orgánu ke svolání shromáždění. K tomu potřebujete souhlas vlastníků s jednou čtvrtinou hlasů. Uveďte v návrhu v souladu s vašimi stanovami termín i program jednání, kterým bude odvolání členů výboru SVJ a volba členů výboru SVJ, popřípadě volba pověřeného vlastníka. Nesvolá-li předseda toto shromáždění, svolejte je sami. Postupujte při tom v souladu s vašimi stanovami, kde je pravděpodobně uveden způsob a lhůty pro svolání a rovněž způsob odvolání členů výboru. Zjistěte si předem, kdo bude ochoten vykonávat funkci ve výboru. Rozhodněte, zda postačí odvolat z výboru jeho předsedu, nebo zda i ostatní členové jsou stejně "prohnilí".

Přeju hodně štěstí a pevné nervy.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.