Vložil lake, 26. Únor 2010 - 14:14

mirek_2 napsal: "A požadavek zn.„lake“ na přesnost citací z jiných pramenů???"

Pane mirek_2, to je opravdu úsměvné. Požadavek na přesnost citací zde vznesl AnonymousX vůči mně, nikoliv já vůči němu. (Viz: vložil AnonymousX, 25. Únor 2010 - 10:49.)

mirek_2 napsal: "Opravdu je to přesná citace z toho rozhodnutí NS, nebo jen vaše spekulace, na podporu vašeho názoru (...)"

Pane mirek_2, skutečnost je zcela jiná: z onoho rozsudku JUDr. Davida jsem vůbec necitoval. Aniž bych se Vás chtěl nějak dotknout, podotýkám, že existují dvě různá slova: "citace" a "parafráze". Rozdíl mezi nimi viz Slovník cizích slov. Parafrázoval jsem zcela v duchu onoho rozsudku, jak se každý může přesvědčit. Naopak z rozsudku JUDr. Spáčila jsem citoval doslovně, s vyznačením citátu úvozovkami, kurzivním písmem a s výpustkami na příslušných místech, kde jsem text pro srozumitelnost krátil.

mirek_2 napsal: "Domnívám se, opět naprosto soukromě, že předkládat zde subjektivní názory a tvářit se jako že se jedná o názor oficiální autority jde – mírně řečeno za hranici zde diskutované etiky."

Pane: Je v mém příspěvku tato tajemná "autorita" výslovně jmenována? Zaštiťoval jsem se snad v textu neoprávněně nějakou "autoritou"? Podepsal jsem to jako "lake", nikoliv jako "oficiální autorita". Pravda, hovořil jsem o konstatntní judikatuře (která existuje, ovšem až do 28 Cdo 1253/2006 se nevyslovila přímo k pojmu "dohoda" ve smyslu ZoVB). Uvedl jsem poctivě jediné dva judikáty NS, které se věci týkají a o kterých vím. Každý ať si přečte můj příspěvek Výklad pojmu "DOHODA" a ať posoudí sám.

Máte-li připomínky, uveďte je laskavě přímo ve FAQ pod můj příspěvek. Tím jistě nejlépe posloužíte všem tazatelům i tomuto portálu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.