Vložil Anonymou (bez ověření), 18. Únor 2010 - 18:44

Stále jste nepochopil ty dvě oddělené fáze plateb členů SVJ:

  1. Člen SVJ zaplatí příspěvek na náklady společenství. Prostě přispívá na účet společenství ve schválené výši – to se týká především „FO“.
  2. Společenství jako právnická osoba uzavře smlouvu a např. si vezme úvěr. Splátky včetně úroků jsou nákladem společenství, ne jednotlivých členů.

Tedy mluvit o tom, že někdo sám zaplatí úvěr hotově, nebo že někdo platí úroky i když nechce je prostě holý nesmysl. Jednotlivý člen SVJ prostě nemá s úvěrem (přímo) vůbec nic společného.

Tedy jaké si výkřiky o tom, že někdo nechce platit úroky jsou naprosto zcestné. Člen SVJ prostě žádné úroky neplatí. Typicky vše proběhne ve 2 fázích viz výše, už jen proto, že banka chce většinou už v žádosti vidět, že příspěvek „FO“ je dostatečný. Příspěvek se typicky zvyšuje právě z důvodu budoucího splácení. S tím může samozřejmě každý svobodně nesouhlasit, ale pokud je přehlasován, platí pro něj závazně daný (zvýšený) příspěvek do „FO“.

Já jen tvrdím, že člen SVJ nemůže sám o sobě ani výbor nemůže sám o sobě rozhodnout, že se konkrétnímu člověku sníží příspěvek proti schválené výši jen proto že má někdo vůli zaplatit kus peněz úvěru SVJ dopředu! A tvrdit, že na to má někdo jakési „právo“ je holý nesmysl.

P.L.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.