Vložil Cherry (bez ověření), 22. Březen 2010 - 23:30

Děkuji za vyčerpávající a fundovanou odpověď v podobě metafory:-))

STROM HRUŠEK – dům v podílovém spoluvlastnictví je samozřejmě dávno zapsán v KN (cca 18 let)i s podíly jednotlivých spoluvlastníků a funguje velmi dobře, včetně údržby a zvelebování STROMU HRUŠEK.

Spoluvlastníci STROMU HRUŠEK však chtějí udělat po mnoha letech tohoto spoluvlastnictví změnu a tudíž dodatečně právně ošetřený a zpoplatněný zápis do KN a to v takové podobě, aby už nevlastnili dohromady podíly na společném stromu hrušek, ale aby právně měl každý svoji vlastní HRUŠKU, kterou roky obývá:-)O tento zápis a jeho proplacení se perou různé realitní kanceláře, takže snad ani není možné, že by se nikdy zde s ničím podobným ve své praxi nesetkal??

Mnozí spoluvlastníci STROMU HRUŠEK iniciují tento zápis do KN z obavy před zadlužením některých spoluvlastníků a s tím v případě jejich nesplácení úvěru i možné problémy s exekutory pro ostatní spoluvlastníky STROMU HRUŠEK – bojí se o svůj podíl:-)

Jiní spoluvlastníci STROMU HRUŠEK chtějí po zápisu v KN – (po tomto právním úkonu tedy již na na SVOU VLASTNÍ HRUŠKU) získat velkou hypotéku, což prý na STROM HRUŠEK nelze ale údajně na vlastní HRUŠKU to není už takový problém a chtějí začít stavět někde vlastní dům.

Další část spoluvlastníků STROMU HRUŠEK je spokojena s tím, jak vše funguje a nechtějí měnit vůbec nic.

A já se ptám odborníků, zda je to dobrý krok, opouštět STROM HRUŠEK a zapsat do KN pouze jednotlivé HRUŠKY. Jaké jsou výhody a nevýhody setrvávat ve společenství STROMU HRUŠEK a totéž v případě rozdělení STROMU na jednotlivé HRUŠKY:-)

Děkuji všem za odpověď:-) Cherry

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.