Vložil Matějka Jaroslav, 12. Prosinec 2009 - 17:41

Vážená paní Anno,

hodně rad, ale žádná nepomohla.

Problém je u vlastníka domu, tedy družstva.

  1. Voda v koncových stupačkách má nižší cirkulační průtok, je vzdálena od cirkulačního čerpadla. Je nutné vyregulovat průtok všemi cirkulačními větvemi na stejnou hodnotu = přivřít uzávěry na cirkulačních větvích nejblíže k cirkulačnímu čerpadlu cca na 1/2, další otevřít více a až poslední nejvzdálenější ponechat otevřené úplně. Je to činnost regulace na několik dní, kdy postačuje měřit povrchovou teplotu cirkulčního potrubí, všechna by měla mít teplotu sjenou v toleranci +/-5°C.
  2. Je možné, že v nejvyšším místě posledních cirkulačních větví je „vzduchový“ uzávěr. Odstraní se uzavřením přívodu do všech větví/stupaček a celý výkon cirkulačního čerpadla cca za 1/2 hod. vzduch „odplaví“; nebo na dané větvi/stupačce se zastaví přívod, a v nejvyšším bytě se odpustí teplá voda, až bude bez vzduchu.
  3. Otázkou je, kdy bylo potrubí TUV, včetně cirkulačního, naposledy čištěno/odkalováno? Tato činnost se uskutečňuje protisměrnou cirkulací/prou­děním. Postačuje uzavřít přívod TUV pro danou větev/stupačku a vypouštěcím ventilem za přívodním uzávěrem vypouštět vodu tak dlouho, pokud nebude čirá. Cca 2 dny po této akci může být TUV slabě kalná/nahnědlá.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.