Vložil Matějka Jaroslav, 13. Březen 2010 - 13:54

Vážení diskutující,

zbytečně rozsáhlá diskuse o ničem.

V hledáčku vpravo nahoře zadejte PLYNOVOD nebo otevřete záložku DISKUSE, klikněte na PLYNOVOD, a v klidu se začtěte.

Doporučuji před tím, aby jste si ve vlastním zájmu ujasnili, a to z PROHLÁŠENÍ VLASTNÍKA":

  • co je „společnou částí budovy“, za jejíž provoz odpovídá společenství vlastníků = výbor společenství = všichni vlastnící jednotek v budově,
  • co je „ve výhradním vlastnictví vlastníka jednotky“ a za to odpovídá pouze daný vlastník jednotky, není-li v „PROHLÁŠENÍ VLASTNÍKA“ stanoveno jinak, v případě „některých“ záležitostí může být stanovenou „nějakou“ zákonnou normou.

Pro diskutujícího „Petr“, a ostatní, z příspěvku „Povinnosti vlastníků v domech a bytech při odběru plynu, Vložil Matějka Jaroslav, 8. Listopad 2007 – 12:08 :: Plynovod“ jednoznačně vyplývá, že společenství vlastníků se stará a odpovídá pouze o část vybraného technického zařízení, které se dle zákonných norem nazývá „ODBĚRNÉ PLYNOVÉ ZAŘÍZENÍ“. (V některých případech se může jednat i o DOMOVNÍ PŘÍPOJKU).

V praxi se v jedná o „domovní rozvod NTL plynovodu“, který začíná hlavním uzávěrem pro dům a končí hlavními uzávěry před plynoměrem, za jehož provoz, údržbu, kontroly a revize odpovídá společenství vlastníků.

Další část „ODBĚRNÉHO PLYNOVÉHO ZAŘÍZENÍ“, včetně zařízení pro konečné využití plynu (plynové spotřebiče) je ve vlastnictví, správě, údržbě a servisu pouze vlastníka dané jednotky, (není-li toto vlastnické právo a povinnost omezena v „Prohlášení vlastníka“).

V případě bytového družstva, sdružení apod. je vše jinak! Tyto právní subjekty odpovídají za celé „ODBĚRNÉ PLYNOVÉ ZAŘÍZENÍ“, tedy od hlavního uzávěru po dům až po jednotlivé plynové spotřebiče včetně!

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.