Vložil lake, 26. Červen 2011 - 17:19

Pane Franto, rozhodnutí shromáždění je nicotné (nulitní), to jest neplatné od samého počátku. Nelze na shromáždění SVJ rozhodovat o opravě majetku který není společný. Rovněž je vyloučeno aby zálohy vybrané na správu domu a pozemku byly bez souhlasu všech použity pro jiný účel (jednalo by se o dar bez právního důvodu).

Takže si sežeňte všechny písemné podklady, zápis ze shromáždění, hlasovací listiny, kopii příslušných částí Prohlášení vlastníka budovy a odeberte se za vyšetřovatelem nebo na nejbližší policejní služebnu. Ohlaste trestný čin zpronevěry ve stadiu přípravy. Jako „údajné pachatele“ označte členy výboru SVJ. Není vyloučeno, že vyšetřovatel bude líný a věc odloží s tím, abyste si to mezi sebou vyřídili občanskoprávní cestou. Mezitím si nejspíše pozve členy výboru k „podání vysvětlení“ a to je možná od jejich nesmyslného počínání odradí.

Pokud nakonec dojde k uhrazení prací na balkonech, jediným problémem bude pro Vás abyste co nejpřesněji zjistil o jakou částku se jedná. Pak z ní vyčíslíte Váš spoluvlastnický podíl a SVJ oznámíte písemně, že z Vašich uhrazených záloh byla tato částka použita neoprávněně na jiný účel, který nesouvisí se společnými částmi domu. Proto provádíte započtení této Vaší pohledávky proti platbám Vašich záloh.

Nerozumím o jaké „větší skupině“ píšete. Je to samozřejmě vzájemné započtení mezi SVJ a Vámi. pokud jste měl na mysli ostatní vlastníky bytů bez balkonů, jej pouze jejich věcí, zda se zachovají jako ovce a budou platit za cizí balkony.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.