Vložil lake, 7. Březen 2010 - 18:00

Coverlet napsal: "... zákaz chovu dvou a více psů a koček je nutný písemný souhlas všech členů společenství daného vchodu domu, chov zvířat, která mohou ohrozit zdraví nebo život spoluobčanů, jedovatých, nebo jinak nebezpečných, např. plazů a pavouků, se zakazuje. Atd.atd.atd."

Pan coverlet má štěstí, že všichni v SVJ stoprocentně souhlasí s tím, co si odhlasovali. Většina pravidel je jistě prospěšná. Ovšem je třeba vědět, že některé z těchto podmínek jsou protizákonné. Omezování chovu psů či koček (a dokonce "písemný souhlas") je rovnou porušením Listiny základních práv a svobod. Do chovu "nebezpečných zvířat" rovněž výboru ani sousedům nic není.

Coverlet napsal: "... počítáme s tím, že vlastníci budou své bytové jednotky prodávat a nově příchozí musí vědět, do jakého domu se budou stěhovat , jaké podmínky musí respektovat."

A v tom je právě to nebezpečí. Skupina může začít vyvíjet nátlak na nekonformní jedince ve jménu "zákonů pro nás všechny", či "přísných pravidel" (to jsou citace). Kdo není psychicky odolný a schopný sám se ubránit nátlaku, má smůlu. Prosím mějte na paměti, že jiní vaše nesmyslné podmínky nemusí respektovat. Dříve či později dostane zdánlivá kasárenská jednota trhliny: některý z vlastníků změní názor, nebo se přistěhuje někdo nový a nebude ochoten tolerovat nezákonná omezení.

Naprosto neopodstatněná temná výhrůžka "soudním příkazem k prodeji své bytové jednotky" ukazuje, na jakých principech je tato radostná budovatelská komunita udržována.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.