Vložil PeDuPles (bez ověření), 27. Říjen 2009 - 16:57

Vážený pane Mára01,

nezlobte se, ale Vy jste můj dotaz vůbec nepochopil. JÁ jsem předseda výboru již sedm let (od samého založení SVJ), JÁ pracuju, když se ostatní koukají na televizi, JÁ jsem vyjednala úvěry a JÁ neustále řeším žabomyší spory v domě. JÁ jsem také zařídila kompletní rekonstrukci domu a veškeré dotace a jsem jediná, kdo v domě něco dělá, výbor vidím jenom ve chvíli, kdy potřebuju druhý podpis, takže na koukání do stropu nemám čas. Což v mém příspěvku bylo vyjádřeno spojením „kolegu předsedu“. Pokud Vám tedy něco hnulo žlučí, pak jen Vaše vztahovačnost.

Mně šlo o to, jak co nejvíce zjednodušit a zlevnit činnost svého vlastního SVJ, v tomto případě mi šlo o zjištění, zda bychom se neobešli bez mzdové účetní, vyplňování tisíců formulářů a placení daní a pojistného, kdyby mnou citovaná varianta byla přijatelným způsobem odměňování-neodměňování výboru.

Čili zda by bylo možno pracovně-právní vztah můj a mého výboru nahradit proplácením výdajů stanovených kvalifikovaným odhadem paušální částkou odsouhlasenou shromážděním, třeba těch zmíněných 1500 Kč měsíčně.

Věřte tomu nebo ne, ono to tak odpovídá částce, o kterou mě práce pro SVJ měsíčně „obere“ na nákladech na cestovné, telefony, toner a podobně (bez opotřebení!), a která je mi nyní kompenzována odměnou člena výboru, což ale na daních a pojistném stojí moje SVJ vícenáklady, které bych tímto chtěla ušetřit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.