Vložil lake, 19. Říjen 2009 - 12:26

Pane Matějko,

nevím, proč mi podsouváte, že nesouhlasím s odděleným hlasováním pouze těch, pro které je příslušná část domu společná. Snad jste z mých předchozích příspěvků [1], [2] porozuměl, že proti tomu nic nenamítám, nenamítal jsem ani namítat nebudu :-).

Upozorňuji pouze, že váhu hlasů odvozujete v rozporu se zákonem, konkrétně by šlo o porušení §8/2 ZoVB. Od tohoto ustanovení se nelze odchýlit ani dohodou všech. Váha hlasu (VH) vlastníka hlasujícího ve skupině je:

spoluvlastnický podíl vlastníka na společných částech domu
-------------------------------------------------------------------------- = VH
součet spoluvlastnických podílů všech vlastníků ve skupině

To platí jak při hlasování na shromáždění, tak při dílčím hlasování o části, společné jen některým vlastníkům. Máte-li shodný názor, dobře. Máte-li jiný, prosím podpořte jej uvedením konkrétního zákona, paragrafu, článku. Ale neuvádějte laskavě, že jste dostal placenou radu od advokátní kanceláře. Rovněž je bezvýznamné, co kterýsi ministerský ouředník komusi řekl. Zde skutečně není o čem diskutovat.

Znovu opakuji: oddělené hlasování řádně zakotvené ve stanovách považuji za možné a logické. Hlasování bude probíhat podle spoluvlastnických podílů na společných částech domu, protože zákon nepřipouští jinou možnost. Zda některý z vlastníků užívá větší či menší výměru společných částí, je bezvýznamné. Toto řeší ObčZ (finanční náhrada spoluvlastníkům), nebo se vyřeší odlišnou výší příspěvku na údržbu a opravy.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.