Vložil Petr, 1. Říjen 2009 - 10:03

Stačí nahlédnout do stanov společenství. Vzorové jsou zde na webu:

Čl. XVI Společenství je povinno uplatňovat a vymáhat plnění povinností uložených členům společenství k tomu příslušným orgánem společenství. Výbor či pověřený vlastník odpovídají za včasné plnění těchto úkolů.

Členové společenství jsou z právních úkonů týkajících se společné věci oprávněni a povinni v poměru odpovídajícím velikosti jejich spoluvlastnických podílů na společných částech domu.

Členové společenství ručí za závazky společenství v poměru, který odpovídá velikosti spoluvlastnických podílů na společných částech domu.

Čl. XVII Úhrada nákladů spojených se správou domu a pozemku a úhrada za služby

(1) Příspěvky na … , dále zálohy na úhradu za služby, platí členové v termínech stanovených k tomu příslušným orgánem společenství na účet společenství [čl. VII odst. 3 písm. f) a g)].

(2) Vyúčtování záloh na služby provádí výbor 1× za zúčtovací období, kterým je kalendářní rok, nejpozději do 4 kalendářních měsíců po jeho skončení; v souladu se stanoveným způsobem rozúčtování [čl. VII odst. 3 písm. h)]. Nedoplatek nebo přeplatek z vyúčtování je splatný do 7 kalendářních měsíců po uplynutí zúčtovacího období.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.