Vložil mc (bez ověření), 7. Srpen 2009 - 13:13

V zákoně prostě dle mne schází lepší definice některých pojmů. Je „shromáždění“ to samé co „schůze shromáždění“ (já tvrdím, že ne)? Pokud se sepíše usnesení pod které se během dvou dnů podepíše 100% vlastníků – dá se to považovat za usnesení shromáždění? Proč ne? Ti majitelé to podepsali v určitém rozumném rozsahu času a bylo shromážděno pod tímto usnesením jejich pozitivní vyjádření.

Oproti tomu co považuji za „schůzi shromáždění“ tomu schází prvek, že někdo něco k tomu slovně má a všichni ostatní ho slyší co říká – ten tu opravdu chybí. Ten prvek je jistě významný, ale kvůli tomu to není usnesení shromáždění?

Zákon prostě dle mne není zcela jasný kvůli absenci definic některých pojmů a obávám se, že je na interpretaci toho či onoho soudce jak tomu vlastně má být rozuměno.

Jsem přesvědčen, že najdete v zákoně pár argumentů, že se pletu, ale jsem také přesvědčen, že se dá najít v tom samém zákoně pár argumentům, že mám pravdu a že se pletete vy. Jako člověk co právu nerozumí si nedávám patent na rozum, ale ten zákon je na mnoha místech nejasný. A selský rozum mi říká, že pokud 100% vlastníků nebo 75% vlastníků podepíše souhlas s nějakým usnesením (předpokládám, že to mají umožněno ve stanovách), tak to prostě je třeba brát jako jejich vůli, že to tak chtějí a je to tedy závazné.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.