Vložil lake, 5. Červenec 2009 - 0:17

Paní Blanche,
rozumím Vám. Názory na předsedu a členy výboru společenství si prosím nedělejte na základě informací sousedky, ale až po jednání s nimi.
Sousedé, kteří si "pověsí" mrazák na společný rozvod berou peníze i Vám, protože - jak píšete - všichni se jim pak skládáte na spotřebovanou elektřinu. A jeden mrazák může spotřebovat za rok i 50x víc energie než je svícení ve společných prostorách.
Řešení, které výše popsal pan Matějka, je schůdné jen tehdy, pokud vlastníci (a výbor) nebudou mít námitek proti Vašemu el. rozvodu ve společných prostorách domu.
Možná by stálo za úvahu zkusit dohodu: vlastníci s mrazáky budou platit (kromě běžné zálohy na provoz domu) měsíčně zálohu na zvláštní podúčet, která bude odpovídat denní spotřebě jejich mrazáku krát 365 dnů lomeno 12. Spotřeba v kWh/den je v návodu nebo na štítku mrazáku povinně uváděna. Po skončení roku se ze společné elektřiny odečte předplacená spotřeba mrazáků a zbytek se rozúčtuje tak, jak je ve vašem SVJ zvykem, tedy nejspíš podle podlahových ploch.
Výbor SV by se neměl takovému vyúčtování bránit: jestliže někteří vlastníci užívají společné prostory odlišně a jsou ochotni spotřebovanou elektřinu hradit, mělo by jim to být umožněno.
lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.