Vložil Matějka Jaroslav, 22. Duben 2009 - 11:40

Vážený pane Emanueli,

v souladu se zákonem č.406/2000 Sb. a jeho prováděcích vyhlášek měly být již radiátory osazeny novou armaturou s termohlavicemi.

Řešení: Prosím žádné neúměrné násilí. Pokud si nechcete pozvat odbornou firmu a domníváte se, že to zvládnete sám, tak doporučuji olej KONKOR či jiný specielní olej (např.k povolení zarezlých závitů) a kapat na hřídelku ventilu opakovaně cca 3× po 10 minutách. Olej by teoreticky měl vsáknou mezi dotykové plochy hřídele ventilu a uvolnit případné usazeniny.

Po té slabě poklepat na hřídelku a pokusit se otočit ventilem v pravo i vlevo. Podaří-li se alespoň kousek pootočit, opětovně postup s olejem opakovat.

Pokud nepomůže, musíte zavolat odbornou topenářskou firmu.

DOPORUČENÍ :

Ventilem radiátoru je nutné minimálně 1× měsíčně otočit ze zavřené polohy do plně otevřené a zpět a to i v mimotopném období!

V mimotopném období je nutné ponechat ventil plně otevřen, aby případné plyny vznikající v otopné vodě mohly volně unikat. Mohlo by dojít k zavzdušnění radiátoru či jeho přívodu a otopná soustava by nemusela na počátku topné sezóny být plně funkční.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.