Vyloučení z hlasování = zdržení se?

Vložil Cottage (bez ověření), 4. Březen 2024 - 16:10 ::

Dobrý den,

jsem předseda výboru a řeším hlasování na shromáždění. V bytovém domě máme vymezenou jednotku podle OZ, podzemní garáže, které vlastní 10 spoluvlastníků. Vím, že se musí ustanovit společný zástupce této jednotky na základě plných mocí, nicméně tato jednotka má téměř čtvrtinový podíl na společných částech celého domu.

Můj dotaz zní:

Protože se do budoucna obávám o usnášeníschopnost shromáždění v případě, že bych tuto jednotku nezařadil do prezenční listiny, ale zase nechci, aby měl kdokoliv tak velké hlasovací právo, je možné jednotku nějak „vyloučit“ z hlasování, aby svou přítomností pouze ovlivňovala usnášeníschopnost shromáždění? Procházel jsem portalsvj a na svou otázku jsem nenašel odpověď.

Nabízí se varianta, kdy by se společný zástupce jednotky vždy zdržel hlasování, ale nikde jsem nenašel exaktní informaci, jak se k takovým hlasům přistupuje při součtu hlasování. Někde je uvedeno, že se tyto hlasy nezapočítávají, někde zase, že se počítají jako by byly PROTI…

Prosím o radu, jak k tomuto přistoupit. Děkuji Vám, Martin.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.