Vložil Justitianus, 13. Únor 2024 - 16:50
  • Vložil P_V: „K rozúčtování se používá vyhláška 269/2015 a tam je metoda zohledňující koeficienty jen jedna. Je to metoda na výpočet nákladů, nikoli spotřeby, a zohledňuje i ten průměr a základní složku.“

Píšete opět totální nesmysl. Cožpak neumíte číst právní předpis?

Zákon zmiňuje ve svém § 2/1/h pouze „odečet naměřených hodnot na instalovaných měřidlech“. To je jediný zdroj dat, a jsou to buď bezrozměrná čísla (dílky) z odečtů indikátorů příjemce služby, nebo čísla z odečtu bytového kalorimetru příjemce služby (tepelná energie v GWh nebo MJ).

Žádné náklady v Kč se tedy nevypočítávají, nezjišťují, neposkytují. Přestaňte fantazírovat. Znovu Vám opakuji to, co jste stále nepochopil:
„Zjištěná spotřeba tepla“ podle § 2/1/h zákona č. 67/2013 Sb. je něco zcela jiného než "náklad na službu“ podle § 2/d zákona.

Kdyby bylo úmyslem racionálního zákonodárce, aby příjemce služby dostával měsíčně informace o svých nákladech za uplynulý měsíc, byl by to býval v zákoně jistě takto uvedl. V tom případě by ovšem bylo naprosto zbytečné nově definovat pojem „zjištěná spotřeba tepla“ v § 2/1 zákona.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.