Vložil verbal, 3. Únor 2024 - 10:34

Rozesmál jste mne. Já hlupák nebyl, já hlasoval proti.

  • 30 tis. jsem si nevymyslel, původní laťková sklepení (sklepní kóje) se všechna vystěhovávala a místo nich se dělaly zcela nové vyzdívané sklepy, s novou elektrikou, osvětlením, dveřmi, překlady, atd. dohromady cca 1,8 mil. Kč, takže to určitě 1.500 Kč za sklep nebylo, to by těch nových sklepů muselo být tisíc. Ale uznávám, že 30 tis. Kč připadající na 1sklep byla nejspíš dost předražená částka, když správcovská firma, která to dělala, na oplátku zaměstnala předsedovi manželku.
  • výkresy nám dopředu neukázali, právě proto jsem hlasoval proti a nehlasoval jsem proti sám, proti nás hlasovalo dost.
  • Pokud chce SVJ něco uskladňovat, má právo použít ty volné společné části určené ke „společnému užívání“, máme jich v SVJ dost. Nesmí však si použít společné části určené k „výhradnímu užívání“ vlastníkům jednote, protože SVJ není vlastníkem jednotky. Právě proto je § 1169 odst. 1 a 2 v novém o.z., který stanovuje, že tam musí být změna prohlášení vlastníka a k ní souhlas všech vlastníků
  • sklepy jsou menší dost, protože mimo jiné z původních 3 místností se sklepními kójemi se použily na přestavbu na nové sklepy pouze 2 a ta třetí menší se předělala nepovoleně na společné prostory určené pro společné použití (na kočárky, kola, atd.)
  • pravda je, že máte-li předsedu neseriózního (neužijeme-li přímo slovo podvodníka), tak to bychom museli všechny takového návrhy žalovat pro neplatnost, dávat nejdřív 10 táců na předběžné opatření, atd. atd. a užalujete se.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.