Vložil Justitianus, 27. Listopad 2023 - 5:54
  • Ufoun: „Byt se skládá ze 3 místností a lodžie.“

Ne. Byt se neskládá ze 3 místností a lodžie. Máte vadné prohlášení.
Podle § 2/b zákona 72/1994 Sb. platí, že bytem je místnost nebo soubor místností, které jsou podle rozhodnutí stavebního úřadu určeny k bydlení. Lodžie, terasa ani balkon však nejsou místnostmi. Z uvedeného plyne, že lodžie není součástí bytu. Máte vadné prohlášení.

  • Ufoun: „Součástí bytové jednotky jsou PODLAHY …“

Ne. Podlaha je nosná stavební konstrukce, která odděluje dvě místnosti umístěné svisle nad sebou.
Všechny stropy a podlahy jsou vždy společné. Váš právník si spletl PODLAHU s PODLAHOVOU KRYTINOU. Pouze podlahové krytiny jsou součástí bytu. Máte vadné prohlášení.

  • Ufoun: „Součástí bytové jednotky jsou … BYTOVÉ PŘÍČKY …“

Pletete si nejspíš pojmy: PŘÍČKA je něco jiného než STĚNA.
Příčka je svislá konstrukce uvnitř jedné místnosti. Netvoří předěl mezi dvěma místnostmi. Stěny mezi místnostmi bytu – to je něco jiného. Ty jsou podle zákona společné, protože nejsou součástí bytu. Připomínám znovu, že podle § 2/b zákona 72/1994 Sb. platí, že bytem je místnost nebo soubor místností, které jsou podle rozhodnutí stavebního úřadu určeny k bydlení. Místnost je podle definice pouze prázdný prostor. Součástí místnosti však nejsou stěny, stropy ani podlahy ohraničující místnost. Z uvedeného plyne, že nejsou podle zákona 72/1994 Sb. součástí bytu.

Vy jste utratili peníze na právníka, který vám vypracoval vadné prohlášení. A ještě se zde tím chlubíte! O lodžii jsem Vám už napsal, že je to pouze prázdný prostor, obklopený společnými stavebními konstrukcemi. Navíc lodžie ani nemůže být součástí bytu – vylučuje to § 2/b zákona 72/1994 Sb..

Vaše SVJ se chystá zateplit pouze společné stavební konstrukce. Ty jsou součástí vnějšího pláště budovy. Tuto skutečnost nejste schopen vyvrátit.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.