Vložil Zdenek 22, 9. Listopad 2023 - 8:30

Pane Ivane, jak jsem s předešlého vyrozuměl, váš primární problém je, že ve vašem společenství nefunguje řádně „nahlížení do dokumentů“ a snažíte se tento nedostatek řešit nefunkční, zbytečnou KK. Řešte příčinu a ne následek. Máte neschopný výbor, který před vámi taji dokumenty SVJ, a v tom vám žádná KK nepomůže.

Pro inspiraci. Vím o jednom společenství, kde mají ve stanovách toto:

Výbor jako výkonný orgán Společenství zejména… prostřednictvím www.SVJ zpřístupňuje členům Společenství veškeré informace a dokumenty Společenství; pokud člen Společenství vznese požadavek na nahlédnutí do listinného originálu dokumentu, bude mu toto nahlédnutí umožněno po zaplacení 100% zálohy. Prokáže-li se, že tento požadavek byl nedůvodný (kopie shodná s originálem), bude požadavek zpoplatněn podle Finančních pravidel.“

A když tam mají napsáno „veškeré informace a dokumenty“, tak se tím myslí opravdu „veškeré“ (zápisy ze shromáždění vč. prezenční listiny a záznamu z jednotlivých hlasování, podklady k vyúčtování, zápisy z výboru, smlouvy, faktury, výpisy z účtu, pokladní deník, rozsudky ze soudních sporů…).

Pokud budete mít takto osvícený výbor a stanovy, tak zjistíte, že KK je zcela zbytečná, že každý člen společenství může kontrolovat výbor. A pokud takový výbor nebudete mít, tak vám žádná KK nepomůže.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.