Vložil Justitianus, 13. Září 2023 - 10:47

Pan Neugebauer zase kecá. A to zde kdysi tvrdil že je metodik a že školí hasiče.

  • Neugebauer: „Je nutné mít na zřeteli, že podle ustanovení § 1194 odst. 1 občanského zákoníku je SVJ právnická osoba založená za účelem zajišťování správy domu a pozemku. Činnostmi správy domu a pozemku se podle § 7 nařízení vlády č. 366/2013 Sb. mimo jiné míní “

Kecy. Zbytečná slovní vata.
HZS NEMŮŽE udělovat pokuty podle občanského zákoníku, ani podle pouhého nařízení vlády č. 366/2013 Sb.. To byste, Neugebauere, měl vědět.

  • Neugebauer: „Z výše uvedeného tedy vyplývá, že na SVJ se vztahují ustanovení zákona o požární ochraně v rozsahu, která se týkají právnické osoby, a to pro výkon činností správy domu a pozemku …“

Neugebauer lže. Zákon o požární ochraně obsahuje něco zcela jiného.
Odpovědnost podle § 2 odst. 2 zákona o požární ochraně se nevztahuje na veškeré činnosti SVJ; tato odpovědnost se vztahuje pouze na prostory které osoba užívá k provozování činnosti. SVJ neužívá cizí prostory k provozování žádné své činnosti. (Ledaže by si SVJ pronajalo nějakou místnost.)

133/1985 Sb.
§ 2 Obecná ustanovení

(2) Právnické osoby a podnikající fyzické osoby plní povinnosti na úseku požární ochrany ve všech prostorách, které užívají k provozování činnosti. (…)

Vy tvrdíte, Neugebauere, že HZS může vyslat do domu hasiče, který provede prohlídku, zdokumentuje přestupky a případně udělí pokutu. V tom případě připouštíte, že – podle Vás – užívá také HZS prostor domu k provozování činnosti. Že je tomu tak?

To už tedy máme (vedle SVJ, smluvního správce, úklidové firmy, Zdravotní záchranné služby, Policie ČR, Městské policie, instalatérů, opravářů, elektrikářů, podomních obchodníků, poštovních doručovatelů, odečítačů plynoměrů a elektroměrů, exekutorů, atd.) nejméně dvacet různých právnických osob, podnikajících fyzických osoby a státních orgánů, které – podle Vás – „užívají společné prostory domu k provozování činnosti“. Pro tyto případy stanoví zákon o požární ochraně toto:

133/1985 Sb.
§ 2 Obecná ustanovení

(…) Provozuje-li činnost v prostorách více právnických osob nebo podnikajících fyzických osob, plní povinnosti na úseku požární ochrany na místech, která užívají společně, vlastník těchto prostor, není-li smlouvou mezi nimi sjednáno jinak. (…)

Vlastníkem prostor je vlastník domu. Nikomu jinému nemůže být uložena pokuta za neplnění povinností podle § 2 zákona č. 133/1985 Sb..


Neugebauere, přečtěte si zákon. Máte to zapotřebí. Na Vašem webu šíříte nehorázné lži.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.