Vložil ten co se soudí (bez ověření), 29. Červen 2023 - 13:27

Jar.Pl. „I kdyby SVJ vystavilo nové vyúčtování a založilo do spisu, soud už z něj vycházet nebude

Nevím zda z vás kape zkušenost, ale moje zkušenost je jiná. Soud vyšel z toho vyúčtování, které bylo poslední ve spisu (žalobce ho do data jednání doložil 2×). Měl jsem ale smůlu, odvolací soud nezajímalo, že to je STÁLE chybně vyčíslené i v tomto posledním založeném vyúčtování (soud vzal datum doručení mě žalovanému, datum vložení do spisu – mně ale SVJ vůbec vyúčtování založené do spisu neposlalo), dokonce ani nestanovil znalce – parta těćh tří odvolacích JUDrů tu vykládá co „právo“ je a co není … a tak rozhodli. Nějaký pitomý zkorumopovatelný znalec nebo judikáty NS, jim jsou volný.


Jar.Pl. „Pokud příjemci služeb (vlastníci, nájemníci, družstevníci) nemají k dispozici podklady

Podle mého katovského senátu – si za to, že nemám podklady mohu sám. Je jedno jaké jsem dal námitky, je jedno jestli moje námitky žalobce vyřídil a jak. A já si podle soudu mohu za to, že jsem si aktivní žalobu na SVJ nevymáhal, aby mi ty podklady – který by soudce stejně nezajímaly, jestli bych si je vysoudil. K čemu by mi ale byly podklady, kdy na nich postavené námitky soud nezajímají – mi v rozsudku ani na jednání soudce-předseda neřekl. Dúležitější bylo, že advokát žalobce vytáhnul při závěrečné řeči při jednání u odvol. soudu z rukávu jakýsi pochybný rozsudek, prohlásil že je ve stejné věci jako je právě souzené a to byl důvod proč předseda senátu slastně zachrochtal.


Jar.Pl. „Blbé pro příjemce je, že tomu znalci obvykle SVJ/družstvo podklady vydá, jelikož jim to uloží soud“

No u mně znalecký posudek nařízen nebyl. Ale jako žalovaný bych trval na tom, aby znalec dostal PŘESNĚ TO, CO JSEM od SVJ DOSTAL JÁ! Říká se tomu rovnost zbraní. A s těmi podklady bych chtěl, aby provedl vyčíslení a dospěl ke stejnému výsledku jako dospělo SVJ. A bylo by jasno. A to mluvím jen o tom, že skousnu, že JÁ jsem dle zákona ten komu náleží rozhodnout o tom, zda nesmysl z vyúčtování zaplatím nebo ne. Pokud rozhodnutí záleží až na znalci – asi bude něco špatně. Pokud bych měl stejné podklady jako znalec, pak k těm výslědkům mohu dojít sám i bez souzení se. Věřím ale, že ani neshoda by pro můj odvolací senát nebyla dostatečná k potvrzení vadnosti provedeného vyčíslení.


Jar.Pl. „mezitím prekluduje právo reklamovat, resp. se promlčí právo na vyhotovení správného vyúčtování“

Jsou senáty, jako ten můj, který Vám na to sere. Oni jsou soud, oni (Berkové) tady ničí osudy. Já mohu jen skřípat zuby a přát jim aby je někdo mocnější usmažil, včetně těch zku.venců v SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.