Vložil Justitianus, 1. Duben 2023 - 1:42
  • Franos: „… uvedené ustanovení moc jasné není, protože co je objekt? (…) Z formulace § 10 odst. 6 bych si ale troufal dovodit, že je to dům nebo byt. “

Mýlíte se. Definici „objektu“ máte přímo v zákoně č. 133/2000 Sb. v aktuálním znění. Stačí si ji přečíst.

Podle § 10 platí, že objektem je budova, která (a) je podle zvláštního právního předpisu (326/2000 Sb.) označena číslem popisným nebo evidenčním, popřípadě orientačním číslem a (b) která je určena pro bydlení, ubytování nebo individuální rekreaci.

Objektem tedy nikdy NENÍ ani jednotka, ani byt, Franosi.

  • Franos: „Protože při přihlašování uvádím údaje o „vlastníku objektu“ (…) – a určitě přitom neuvádím všechny vlastníky ostatních bytů „v objektu“, že…“

Franosi, podle zákona máte uloženu právě tuto povinnost: do přihlašovacího lístku uvést VŠECHNY spoluvlastníky objektu, u každého z nich jméno, příjmení a adresa místa trvalého pobytu u fyzické osoby, nebo název a sídlo u právnické osoby. Zákon je ovšemže nesmyslný a tato povinost je nevymahatelná. Nemusíte tam uvést vůbec nic!

Platí totiž, že úřad není oprávněn požadovat ty údaje, které si může zjistit/ověřit sám ouředník pomocí dálkového přístupu k údajům katastru a ostatních státem vedených registrů.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.