vyúčtování za služby

Vložil ŽÁDNÍKOVÁ, 10. Březen 2023 - 7:35 ::

Jsem členem SVJ. Bydlím v domě se 32 bytovými jednotkami. Od správce, účetní SVJ jsem obdržela vyúčtování za služby. Abych mohla provést kontrolu tohoto vyúčtování, požádala jsem o nahlédnutí, případně ofocení podkladů, kde, kdy a v kolik hodin. Mimo daňové doklady, faktury, smlouvy s dodavateli a jiné jsem hlavně požadovala nahlédnout nebo si ofotit jednotlivé části z listinného vyúčtování jednotlivých příjemců služeb, kde jsou udány rozhodující údaje ke kontrole. Součet těchto údajů od jednotlivých příjemců služeb je nejdůležitější k výpočtu fin. nákladů na jednotlivého příjemce dané služby. Na těchto stranách ve vyúčtování, které bych si chtěla ofotit, není udáno, o kterého příjemce se jedná, ani žádná identifikace, kterého bytu se to týká. Pouze udané údaje a výpočet k dané službě příjemce. Na tuto žádost mi bylo odpovězeno od SO:
„Nemohu Vám poskytnout údaje z měřičů, které nejsou ve Vaši jednotce a udán to z důvodu, že nemám souhlas vlastníků těchto údajů“. U každého vyúčtování jednotlivých příjemců je udán od účetní sice celkový součet, výpočet, hlavně u spotřeby -vodného, stočného-,

  • ohřevu vody- nebo součet spotřeby -tep. energie- všech příjemců služeb,
ale nemám možnost zkontrolovat tento celkový součet zda je udán správně. Mám nárok na ofocení těchto požadovaných údajů od SO?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.