Vložil Pavel, 17. Únor 2023 - 9:46

Živnostníku,

to je jen první vlna. Většinou se jedná o pozastavené živnosti lidí, kteří již nebyli aktivní. V tom tak velký problém nevidím. Státní ideologie digitalizace má přece přednost před obtěžováním lidí. Přitom šlo pozastavené živnosti vyloučit z násilného zřizování datových schránek, ale digitalizaci vrchnost nerozumí.

Horší bude další vlna, až nenasytný stát prosadí zvýšení sociální a zdravotní daně. To se bude týkat aktivních živnostníků, kteří často půjdou buď na pracák nebo budou podnikat na černo.

Bohužel ve vládě není žádný ekonom, který by chápal, že živnostníci na rozdíl od zaměstnanců nemají placenou dovolenou, placené svátky, musí si shánět práci atd. Zkrátka nemají ty „životní jistoty“, které mají hlavně státní zaměstnanci. Elektrikář se Signalistou jen vidí prázdnou státní kasu ze které plnými hrstmi rozdávají těm, co se o plnění státní kasy nezasloužili.

Vypadá to, že vrchnost chce mít ještě větší počet lidí na sociálních dávkách, aby jim pobírači dávek byli vděční a zase je zvolili.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.