Vložil Karpíšek (bez ověření), 16. Listopad 2022 - 13:41

Nepotěšil jste mne. Přišel jsem tedy jak o 2600, tak zaplatím soud. Smůla.


Uvedl jste „započetl jste Vaši splatnou pohledávku proti (dosud) nesplatné pohledávce SVJ“

Mohl byste mi ještě objasnit, zda mohu „platit proti (dosud) nesplatným pohledávkám SVJ“?

Konkrétně, od kdy je pohledávka SVJ ‚příspěvek na správu domu‘ dospělá, nebo-li existující? … v období od 1. v měsíci do zaplacení nebo odkdy konkrétně mohu ‚příspěvek na správu domu‘ platit? Mám za to, že znění ve stanovách „…vlastník jednotky platí „příspěvek na správu domu“ nejpozději k 8.dni v měsíci“ to nezakazuje nebo nepřikazuje provést platbu pouze v konkrétním měsíci.

příkladně: kdybych se rozhodl třeba v 6-stém měsíci zaplatit do konce roku napřed, tak buď zaplatím 6× 2400 (jednou platbou 14400 kde uvedu do popisu, že jde o platby za služby a období 7,8,9,10,11,12) nebo zaplatím jako platím 6-sti samostatnými platbami (kde uvedu do popisu, že jde o platby za služby a období …).Nemohl bych se ale tímto postupem dostat do problému?

Zvojtil jsem to proto – jak z Vašeho příspěvku dovozuji – že jsem zaplatil formou bnk.převodu+zápočtu na nesplatnou (neexistující) pohledávku ‚příspěvek na správu domu‘. Když zaplatím formou bnk.převodu na nesplatnou (neexistující) pohledávku – asi by to mohlo být stejné, ne? Resp. SVJ bude tvrdit, že jsem poskytl plnění na neexistující pohledávky, že mi ho vrátí když o něj požádám ale případný soud za 3 roky by vyhrálo, tvrdíc že ‚příspěvek na správu domu‘ jsem zaplatit nemohl, protože v době mé platby v 6-stém měsíci, nebyly jejich pohledávky „dospělé“ a tak jako že jsem „platil do prázdna“ (bez právního důvodu). Je to tak?

Děkuji Karpíšek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.