Vložil Petr, 9. Červen 2022 - 17:01

„Nyní na mě ovšem s předsedou tlačí tím, že pokud s tím nebudu souhlasit, nebudou peníze na opravu příjezdové cesty a parkoviště“

  • – – – – – – – – –

A/ Tazatelko, nejste první ani poslední, kdo odkup půdních či jiných prostor (kočárkárny) řeší. Položit dotaz a čekat, že se budou ostatní namáhat a vy jen čekat na rady, je jednoduché. Nastudujte si zde v diskusi bohaté množství vláken, Možná něco najdete i jinde na internetu.

B/ JÁ BYCH SE NA PODMÍNKY ZEPTAL NA KATASTRU

C/ POKUD JDE O ZDEJŠÍ DISKUSI, TAK

CITUJI Z VLÁKNA Z R. 2013) „Pokud se jedná o dům s byty ve vlastnictví, tak zde již bylo opravdu mnohokrát napsáno, že koupit lze něco, co existuje (např. jako samostatná věc), má svého vlastníka a lze s tím obchodovat. Půda je společnou částí domu, takže musíte sepsat Smlouvu o výstavbě a až Vám ji podepíší všichni vlastníci všech jednotek v budově a dáte ji na katastr, … “

  • – – – – – – – – – – – – –

A Z VLÁKNA Z R. 2016

"…půda je společný prostor domu. Půda není samostatná věc. Nemůže být sama o sobě předmětem právních vztahů. Neexistuje právně žádná možnost jak „odkoupit půdu“.

Zájemce o výstavbu může jedině sjednat s vlastníky jednotek smlouvu o výstavbě, ve které si stavebník a vlastníci jednotek sjednají:

  • podmínky, za kterých proběhne změna půdního prostoru na místnosti,
  • vlastnické vztahy po dokončení vestavby,
  • změna spoluvlastnických podílů, změna prohlášení vlastníka budovy
  • vzájemné vyrovnání mezi stavebníkem a současnými vlastníky jednotek"

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.