Vložil Petr, 19. Květen 2022 - 8:05

"-od svj firmy Hadrman nemame zadne vyuctovani za sluzby 2021! Jak je to prosim s terminem a s pokutami z prodleni?

  • Dale pro vymenu svj firm musi probehnout shromazdeni ?
  • muzeme ho udelat sami bez svj spracovske firmy? ta uz minule neposlala predsedu a my majitele jsme tam cekali a neprisel, od zimi neprobehla zadna schuze proste hruza"
  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Mně není zcela jasné zda je

A.1/Hadrman a)externí PŘEDSEDA SVJ (tzv. profi-předseda, kdysi pověřený správce) nebo b)máte svůj VÝBOR (v čele je PŘEDSEDA VÝBORU ať již z řad vlastníků nebo někdo jiný), a Hadrman je (pouze) správní firma pověřená účetnictvím + příp. péčí o opravu domu.

A.2)dle konstatování „muzeme udelat shromáždění sami bez svj spracovske firmy? ta uz minule neposlala predsedu a my majitele jsme tam cekali“ soudím, že jde o správcovskou­ firmu

Můj komentář: Dle NOZ (račte snad znát) § 1207 svolává shromáždění statutární orgán (a jde o to, kdo jím je dle vašich stanov, viz výše (nebo ho dle uvedeného paragrafu může svolat iniciativa 25 % vlastníků).

B/píšete o vyúčtování služeb, to znamená že jakési vyúčtování příspěvků správy (tzv. fond oprav) máte ? I když toto vyúčtování se většinou omezuje na konstatování, že dotyčný má / nemá přeplatek (nedoplatek) za rok (možná od doby existence SVJ).

C/ Se (správcovskou) firmou ukončete spolupráci dle toho co vám umožňuje mandátní smlouva a stanovy (tedy zda to je v kompetenci výboru nebo shromáždění). Nejvyšším orgánem SVJ je shromáždění (má nejvyšší kompetence), a pokud jde o kompetence předsedy výboru (předsedy SVJ) tak záleží na stanovách.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.