Vložil AnonymousQwerty1 (bez ověření), 8. Březen 2022 - 14:53

„vykázat vlastníka ze shromáždění SVJ pro nevhodné chování?“

Možná záleží na tom, o jaké nevhodné chování jde.

Zkuste popsat blíže. Je opilý nebo pod vlivem jiné drogy? Napadá účastníky shromáždění? Pak je na místě zavolat Policii ČR. Pak mu jistě následně můžete dát k úhradě způsobenou škodu.

Kritizuje návrhy usnesení? Namítá jejich právní, technické nebo ekonomické vady? Pak by se měl zamyslet svolavatel nad včasným, dostupným a hodnotným zpracováním a zpřístupněním podkladů k usnesením, které předkládá vlastníkům k projednání, případně schválení na shromáždění. V tomto zákon jednoznačně zvýhodňuje SVJ, coby správce cizí věci oproti jejímu vlastníkovi. Nejspíš si to vylobovali advokáti, kteří se houfně cpou do funkcí předsedů SVJ.

No, a ať už se ho zbavíte jakkoli, shromáždění se prostě stane neusnášeníschopným, čili dokončíte podle programu, ale usnesení řádně přijmout nemůžete.

Pokud byste byl ten Karel Janeček, který během své funkce na protiprávním jednání SVJ participoval, tak zkrátka musíte počítat s tím, že se mezi vlastníky občas najde někdo, kdo si tyto praktiky nenechá líbit a bude se bránit…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.