Vložil Justitianus, 1. Únor 2022 - 0:46

MartinII zde píše nesmysly. Neexistuje nic takového jako „bytová plocha“. Do podlahových ploch jednotek či bytů v jednotkách se zahrnují jak byty, tak nebyty.

  • Pouhá změna nebytu na byt nijak nezmění podlahovou plochu jednotky(1994). Proto se samozřejmě nikomu nezmění ani spoluvlastnické podíly na společných částech domu.
  • Přičlenění místnosti jedné jednotky k jiné jednotce bude mít za následek vznik dvou nových jednotek, avšak nijak nezmění podlahovou plochu ostatních jednotek(1994). Proto se samozřejmě nijak nezmění ani spoluvlastnické podíly vlastníků ostatních jednotek na společných částech domu.
  • Přičlenění místnosti jednoho bytu/nebytu k jinému bytu/nebytu bude mít za následek vznik dvou nových jednotek(2012), a nejspíše i změnu podlahových ploch. Avšak nijak se tím nezmění spoluvlastnické podíly vlastníků ostatních jednotek na společných částech.

Změna listů vlastnictví (LV) se bude týkat pouze měněných/slučo­vaných/rozdělo­vaných jednotek. Jinak by tomu bylo pokud bude sjednána dohoda dotčených vlastníků, která by zahrnovala i změnu jejich spoluvlastnických podílů.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.