Vložil Justitianus, 9. Leden 2022 - 12:20

Autore, píšete zmatené nesmysly od samého počátku.

První a největší Váš nesmysl je že používáte označení „FO“. Co to má být? Flying object? Pokud je ten objekt neidentifikovaný, pak jde nepochybně o UFO (unidentified flying object). Co to má společného se SVJ?

Pokud se vlastníci jednotek před X lety dohodli na technickém zhodnocení domu s odlišným způsobem placení nežli podle podílů, pak musí existovat smlouva o tom jak se kdo měl podílet na tomto technickém zhodnocení a jak se kdo měl podílet na nákladech spojených s úvěrovou smlouvou, se splácením úvěru a s vedením úvěrového účtu v bance. Šlo totiž o dohodu o odchylce od zákona a odchylce od znění prohlášení – takže bylo vyloučeno o tom jen tak hlasovat na shromáždění SVJ. O těchto věcech SVJ nerozhoduje!

Vlastníci kteří složili předem celý jejich podíl na nákladech technického zhodnocení se pochopitelně nijak nepodílejí na nákladech spojených s úvěrem. Bylo to takto dohodnuto ve smlouvě mezi vlastníky jednotek? Ano, nebo ne?

My netušíme jaký je obsah té smlouvy!!! A navíc: taková smlouva – jestliže se nestala součástí prohlášení vlastníka budovy – zavazovala jen její účastníky navzájem. Netýká se nijak „nových“ vlastníků jednotek, kteří nabyli jednotku po roce 2011. Až budete tuhle smlouvu mít v ruce, dejte ji sem, a pak Vám možná budeme schopni poradit. Ale prosím nefantazírujte zde o létajících talířích!

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.