Vložil Justitianus, 22. Září 2021 - 8:45

FilNad52, pletete dohromady různé pojmy.

Není známo jaký je význam pojmu „bydlení“. K bydlení se nikdo nepřihlašuje. Je definován pojem „bydliště“ (v § 80 NOZ): je to „místo kde se člověk zdržuje s úmyslem žít tam s výhradou změny okolností trvale; takový úmysl může vyplývat z jeho prohlášení nebo z okolností případu“. Ani k bydlišti se nikdo nepřihlašuje. Ovšem skutečné bydliště člověka se může lišit od toho které člověk udává. Navíc je možné, že člověk má více bydlišť, nebo naopak nemá bydliště žádné. Tak to určil moudrý zákonodárce, tak si z toho něco vyberte.

Pokud jde o tu „trvalost“: Podle § 2201 platí, že nájemní smlouvou se pronajímatel zavazuje přenechat nájemci věc k DOČASNÉMU užívání. To platí samozřejmě i pro byt. Jde-li ze zákona o užívání pouze DOČASNÉ, pak nemůže být zároveň trvalé. Zákon je neurčitý, nesrozumitelný a nejednoznačný.

Přihlásit se lze (oficiálně) jedině k trvalému pobytu, což je ovšem něco zcela jiného. Trvalý pobyt slouží státu například k určení volebního obvodu občana a ke stanovení účinnosti obecních vyhlášek, které se na člověka vztahují (v některých obcích například povinnost hradit za likvidaci komunálního odpadu, povinnost hradit poplatek za psa, právo na slevu v městské hromadné dopravě, atd).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.