Vložil adviser, 20. Červenec 2021 - 9:36

Odhaduji, že současné vybavení sklepa je omezené pouze na jeho osvětlení. Jak chcete pračku a sušičku připojit k el. síti? Pračka potřebuje přívod vody a vývod do odpadu. Pochybuji, že sklep disponuje tímto potřebným vybavením. A to tu je ještě problém hydroizolace a větrání. Technicky (až na odpad) to nepřekonatelné není – odpočtové el. hodiny, další podružný vodoměr atp. Ale pochybuji, že vám to vše za to bude stát.

Dalším problémem je prohlášení vlastníka. Pokud tam máte uvedeny sklepy, je míněno využití jako sklepy. Pokud z toho chcete udělat prádelnu, vztahuji se na ni určité technické předpisy a v tuto chvíli již měníte účel užívání a potažmo i měníte prohlášení vlastníka. To samo o sobě je velkým problémem a zapojíte do toho souhlasy ostatních vlastníků.

Historicky vzato, starší bytový fond nebyl zatížen prostorem a zařízením pro praní prádla. Na to měly domy společné prádelny, sušárny a mandlovny (a mnohé mají do dnes). Postupem času se tyto záležitosti stěhovaly dovnitř obytných ploch (otázka pohodlí je sporná, je to sice po ruce, ale zabírá to místo). Nová bytová výstavba se už drží současného trendu a mimo byt jsou již jen sklepy spíže, garáže nebo garážová stání.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.