Vložil Justitianus, 24. Červen 2021 - 6:07

Tondo, bez ohledu na počet spoluvlastníků bytu platí, že podíl vlastníka jednotky na společných částech domu je jediné číslo (zlomek s celočíselným čitatelem a jmenovatelem).

Mimochodem, uvedl jste 22 podílů. Je tedy v domě 22 jednotek? (Z toho je 8 dvoupokojových bytů s podílem 585/11565 a 5 třípokojových s podílem 699/11565.) Nebo jste nám omylem vypsal spoluvlastnické podíly spoluvlastníků budovy?

Pokud je nyní podíl vlastníka jednotky na společných částech domu 699/11565 (a pokud chcete po stavební úpravě dodržet podíly v poměru podle podlahových ploch), pak odpověď jste ode mne už dostal pro Váš byt, pro ostatní třípokojové byty i pro dvoupokojové byty, viz http://www.portalsvj.cz/…nicke-podily#…:
Podíl vlastníka zvětšené jednotky bude 1199/12065.
Jestliže je to jinak než jste uvedl v úvodním dotazu, musíte tedy napsat jak to je.

Justitianus

Radka2222 se ovšemže naprosto mýlí. Nenapsal jste to dobře. Jenomže radka2222 to neumí poznat! Pokud je správný Váš úvodní příspěvek (18 jednotek v domě), pak je nesprávný Váš výčet kde uvádíte 22 spoluvlastnic­kých podílů. Opakuji: snad jste vypsal spoluvlastnické podíly spoluvlastníků budovy – ty nás ale nezajímají. V prohlášení (nebo ve smlouvě o výstavbě) se uvádějí pouze spoluvlastnické podíly vlastníků jednotek na společných částech. 

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.