Reklamace vyučtování záloh

Vložil Praha8941, 3. Květen 2021 - 10:52 ::

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli někdo má zkušenosti řešení reklamace vyučtování záloh.

Jsme dostali vyučtování záloh za rok 2020 se kterým zásadně nesouhlásíme na základě toho že jsme v bytě nebydleli 5 měsíců. V roce 2019 kdy jsme v bytě bydleli celý rok po vyučtování nám spravcovská firma vratila několik tisíc Kč. Avšak v roce 2020 ještě musíme doplatit což znamená skoro 40% navyšení spotřeby i když byt byl prazdný 5 měsíců.

Jsem požadal správcovskou firmu aby udělala výpočty spotřeby za rok 2019 a rok 2020 za každý měsíc zvlášť abychom mohli porovnat spotřebu a zjistit kde je chyba. Správcovská firma BALENO real, spol. s r.o. však tvrdí že v roce 2020 byla instalována nová dálkově odečitatelná měřidla s počátečním stavem nula a odebrána stará měřidla a zapsána poslední naměřená hodnota. Během instalace jste podepisovali protokol s uvedenými hodnotami a čísly měřidel. V přiloženém rozúčtování vytápění, spotřeby TUV a vody jsou na druhé stránce tyto hodnoty uvedeny. Proto jsou náklady spočítány správně. Je možné pokud jste v bytě nebydlel, že došlo někde , např. na WC, k průtoku vody…

My však trváme na reklamačním řízení a žádáme aby dodavatel vody a tepla udělal výpočty spotřeby za rok 2019 a rok 2020 za každý měsíc zvlášť .

Správcovská firma po nás chce abychom teto vypočty zaplatili vzhledem k tomu že tato vícepráce je účtována jako náklad objednavateli, proto potřebuje náš souhlas, že tento náklad uhradíme.

Dotaz: mají na to právo?

Děkuji za komentáře a připadné tipy jak tuto situaci vyřešit.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.