Vložil Justitianus, 27. Duben 2021 - 16:08

Probůh! Tady se zase píšou grafomanské nesmysly, které jsou tazateli k ničemu. Takže mu poradím já.

67/2013 Sb. § 8 Nahlížení do podkladů k vyúčtování a vypořádání námitek
(1) Na základě písemné žádosti příjemce služeb je poskytovatel služeb povinen nejpozději do 5 měsíců po skončení zúčtovacího období doložit příjemci služeb náklady na jednotlivé služby, způsob jejich rozúčtování, způsob stanovení výše záloh za služby a provedení vyúčtování podle tohoto zákona a umožnit příjemci služeb pořízení kopie podkladů.
89/2012 Sb. § 1179
Vlastník jednotky má právo seznámit se, jak osoba odpovědná za správu domu hospodaří a jak dům nebo pozemek spravuje. U této osoby může vlastník jednotky nahlížet do smluv uzavřených ve věcech správy, jakož i do účetních knih a dokladů, a pořizovat si z nich výpisy, opisy a kopie.

To jsou hned dva právní předpisy, které dávají vlastníkovi jednotky právo nahlížet. Je mezi nimi ovšem velký rozdíl. Upozorňuji, že § 1179 se týká pouze správy domu: sjednaných smluv ve věcech správy, účetních knih a dokladů.

Zmínka tazatele o § 1179 (vložil josefb, 27. Duben 2021 – 13:40) není případná. Většina podkladů pro rozúčtování služeb není ani smlouvou sjednanou ve věcech správy, ani účetní knihou; a pouze některé podklady jsou dokladem. Takže tazateli bych doporučil vymáhat své právo podle § 8 zákona č. 67/2013 Sb.. Nikoliv podle § 1179 zákona č. 89/2012 Sb.!

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.