Vložil Obdivovatel (bez ověření), 5. Květen 2021 - 13:29

Justi, nesmírně vás obdivuji za způsob, jakým ostatním dokazujete, že jsou naprostí blbci. Přesto si nesměle dovoluji s vámi nesouhlasit. Napsal jste řadu argumentů, které s daný problémem vůbec nesouvisí a pochybuji, že tím někoho přesvědčíte. Zkuste nám raději vysvětlit, proč byl vymyšlen limit 200% průměrného nákladu, aby pak ten, kdo jej překročí zaplatil naprosto stejně, jako by žádný limit stanoven nebyl. Nebo to radši ani nevysvětlujte. Buď to pochopíte, nebo nikoliv. Položte si otázku, proč zákonodárci vymysleli počítat nějakou hranici a používat zbytečně složitý systém výpočtu, aby při tom byl výsledek stejný, jako bez těchto složitostí. A položte si otázku, proč je ve vyhlášce výslovně napsáno, že se to překročení naúčtuje ostatním spotřebitelům. Skutečně si myslíte, že by to nemohlo znamenat právě to, co je tam napsáno? Proč myslíte, že zákonodárce napsal do vyhlášky nějakou větu proto, aby znamenala něco opačného? Není to od vás naprosto šílená konstrukce?
Kdybyste se někdy zabýval měřením tepla a jeho sdílením, znal byste, na čem to závisí. Kromě toho byste věděl, že indikátory tepla vůbec neměří množství tepla, ale jakési dílky, které jsou nějakou funkcí povrchové teploty topného tělesa, případně jeho nominálního výkonu. Z toho se nepříliš exaktním způsobem, s velkou nepřesností, vypočítává množství tepla dodaného příslušným topným tělesem. To jen částečně odpovídá teplu dodaného do místnosti. Dodat do místnosti 200% průměrného tepla je prakticky vyloučeno, pokud je topná soustava jakž takž vyregulovaná. Z toho důvodu byla stanovena horní hranice 200%. O dolní hranici zřejmě nevíte nic, proto jí necháme bez povšimnutí. Tak prosím přestaňte blbnout čtenáře, že se náklad překračující 200% napočítá dotyčnému, jako nějaká zvláštní platba. Mohl byste vědět, že u ostatních typů měřidel, především u denostupňové metody, která omezuje chyby způsobené sdílením tepla mezi jednotlivými místnostmi, k překročení obou krajních mezí nedochází.
Zklamal jste mě. Snažíte se diskutovat o něčem, čemu vůbec nerozumíte, místo, abyste mě zahrnul sérií neopakovatelných urážek a potěšil mě tím. Polepšete se Justi. Váš věrný obdivovatel.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.