Vložil Justitianus, 30. Duben 2021 - 9:13
  • Obdivovatel napsal: „Prostě se mu to odečte a stanoví se mu hodnota ve výši 200% nákladu.“

Ano, samozřejmě! Vždyť já popisuji přesně totéž co Vy:

  • Prostě se mu to odečte a stanoví se mu hodnota ve výši 200% nákladu. Přesně podle vyhlášky.

Vy ovšem – na rozdíl ode mne – nevíte co máte dělat s tou odečtenou částí! Porušujete vyhlášku a podvádíte, když tuto odečtenou část nesmyslně rozúčtujete ostatním vlastníkům.

Oni přece neplýtvali. Oni nemohou za to, že v domě je někdo, kdo neumí topit rozumně a šetrně jako ostatní. Porušujete vyhlášku, když jim rozúčtujete náklad, který není účelně vynaloženým nákladem na vytápění. Přečtěte si znovu § 3 vyhlášky 372/2001 Sb.. V ní bylo až do roku 2015 výslovně napsáno co se má dělat s tou odečtenou částí, která nebyla použita k řádnému vytápění. Totéž samozřejmě platí i dnes (i když ta věta nebyla pro nadbytečnost převzata do nové vyhlášky č. 269/2015).


Poslyšte, zkuste použít to, co máte mezi ušima: jmenuje se to mozek. Jestliže šéf firmy vydá nařízení, že řidiči služebních Oktávek nesmí mít spotřebu vyšší než 200% spotřeby udávané výrobcem, co tím asi ten šéf chtěl říci? Proč vydal to nařízení? Zkuste si tipnout co měl na mysli; dám Vám dvě varianty:

  1. Řidiči, plýtvejte, odlévejte si naftu do vlastních kanystrů, protože firma vám proplatí bez omezení vše co si ukradnete a vycucnete z nádrží nad limit 200%.
  2. Řidiči, neplýtvejte, protože vše nad limit 200% vám dáme k úhradě jako způsobenou škodu.

Jaký význam má – podle Vás – ten limit 200% v příkazu ředitele?
Jaký význam má – podle Vás – ten limit 200% ve vyhlášce?

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.