Vložil MartinII, 14. Duben 2021 - 17:50

Asi jste zde nováček. Jinak byste věděl, že na théma „společné“ vers. „vlastní“ je zde tolik vláken, že byste se z toho zbláznil (nejzajímavější to je pokud jde o okna či vodoměry).

Opatřete si Prohlášení vlastníka (lze si o něm přečíst i na netu), nyní zvané Prohlášení (NOZ § 1166). Pokud nevíte co to je, tak to je špatné. Vytištěné Stanovy (možná i v doc) a PV (to jsem v doc snad ještě neviděl), by měli mít rozhodně statutáři a správní firma. Nejen aby mohli dělat chytré, ale aby je zkopírovali (možná by to měla být povinnost) pro spoluvlastníky.

Vlastníci by měli mít ještě k dispozici zápisy (nejlépe v doc, protože se v tom nejlépe hledá, ve vašem případě hlasování a usnesení o předmětné záležitosti).

PV si lze opatřit na katastrálnám úřadu, stačí kopie týkající se jen vlastního bytu a společných částí, příp. věcná břemena. Katastry mají nejraději (chtějí) platbu cash, nikoli kartou.

Nevím sice, co je stěna ša(te)chetního prostoru, ale dotyčný nahradil kanalizační svod a pochybuji, že byste ho měli v PV jako vlastní (na rozdíl jako někdy u oken, balkonů a vodoměrů).

Viz též 366/2013 Sb, či jeho novela. To je ale jen NV (nařízení vlády). NOZ viz společné části § 1160, ale pan Justitianus by vám vysvětlil (nebudu to teď hledat, ale není to tak dávno), že PV je nad zákon. Tak si PV opatřete.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Dodatek v 18:50 hod

Doplňuji svůj příspěvěk ze 17:19 hod, pokud jde o předposlední větu, že tak soudím z tohoto:

www.portalsvj.cz/…ch-prostor-0

Změna využití společných prostor 1

Vložil Justitianus, 9. Duben 2021 – 5:32

… Obsah prohlášení a stanov má přednost před zákonnou úpravou.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.