Vložil Justitianus, 25. Březen 2021 - 11:10

Katko, citovala jste nesmyslný text ze stránky ARTAV. Ten text je popletený a v těch pár slovech je plno chyb. Poradna ARTAV je známa tím, že se nevyznají v oblasti jednoduchého práva (a dokonce občas napíšou chybné tvrzení i v oblasti rozúčtování tepla a vody).

  • „Pokud jde o vodoměry, bez ohledu na to jak jsou uvedeny v prohlášení vlastníka, je za jejich funkci a tedy i za pravidelné ověřování odpovědný vlastník domu, (např. SVJ).“

Dvakrát nepravdivé tvrzení. Vlastník domu nemá takovou zákonnou povinnost z titulu svého vlastnictví. A SVJ samozřejmě není vlastníkem domu!!!

  • „Podle metrologického zákona 505/1990Sb. v platném znění za jejich provoz odpovídá jejich uživatel (nikoli vlastník).“

Napůl pravdivé tvrzení. Uživatel vodoměrů neodpovídá za provoz cizích vodoměrů!!! Odpovídá pouze za to, že k rozúčtování služeb použije náměry vodoměrů s platným metrologickým ověřením. 

  • „Uživatelem je vždy vlastník domu, protože je využívá pro rozúčtování nákladů za spotřebu vody.“

Dvakrát nepravdivé tvrzení. Není pravda že uživatelem je vždy vlastník domu; naopak mnohem častější je stav kdy uživatelem vodoměrů je osoba odlišná od vlastníka domu. A vlastník domu zpravidla neprovádí žádné rozúčtovaní nákladů, protože nezajišťuje pro nikoho žádné služby.


Číst rady z ARTAVu je jako hrát ruskou ruletu s nabitým revolverem: jeden náboj vyndáte z bubínku, zatočíte, přiložíte k hlavě a stiknete spoušť. Máte šanci na přežití 1/6. Odborník z ARTAVu dosáhl v tomto textu také úspěšnost 1/6 (to jest pouze 16.67%).

Podotýkám, že cvičená opice, která by tahala odpovědi zcela náhodně z klobouku, by dosáhla průměrnou úspěšnost 50%. Takže se nedivte, že někteří reagovali záporně na nesmysly z ARTAVu, které jste zde naivně uvedla.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.