Vložil člen SVJ, 17. Březen 2021 - 12:54

Vkládám sem mail od předsedy našeho SVJ a koncept mé odpovědi. Vzhledem k tomu, že tato moje mailová korespondence s výborem SVJ může později figurovat jako důkazní materiál při soudním řízení, prosím zkušenější a znalejší o laskavé zkontrolování mého textu, zda je z právního hlediska v pořádku. Mail chci odeslat během zítřejšího dne.

Mail od předsedy SVJ:

Dobrý den, pane (…),

opakovaně Vás zveme na schůzi výboru našeho Společenství, která se bude konat zítra 18.3.2021 ve Vám dobře známé schůzovní místnosti ve (…). Všichni členové výboru budou mít vzhledem k současné pandemii předepsané roušky a počítáme s tím, že ji budete mít i Vy. Za těchto okolností nic nebrání tomu, abychom se sešli a věci si vyjasnili. Samozřejmě to předpokládá dobrou vůli obou stran. Z naší strany rozhodně je.

S pozdravem (…), předseda výboru SVJ

Koncept mé odpovědi:

Dobrý den, pane (…),

opakovaně Vám sděluji, že se schůze výboru SVJ nehodlám zúčastnit. Důvody jsou dva. Předně vzhledem k epidemii koronaviru nadále trvám na komunikaci bez osobního kontaktu. (Mimochodem, zřejmě Vám, pane (…), uniklo, že z rozhodnutí vlády již nestačí nosit roušku, nýbrž je nutné nosit respirátor. Podle názoru odborníků však ani respirátory neskýtají stoprocentní ochranu před nákazou.) Coby senior se snažím maximálně chránit, takže vycházím ven z bytu pouze kvůli nákupům. V respirátoru se totiž dusím. Absolvovat s respirátorem cca hodinové jednání s výborem SVJ tudíž rozhodně nemám v úmyslu, zvláště pak vzhledem k tomu, že právní aspekt věci je jasný. Dalším důvodem je to, že podle mé zkušenosti taková jednání celkem nikdy nic nepřinesla. Cílem takových jednání totiž není cokoli řešit, nýbrž pacifikovat člena SVJ, který se v nějaké věci domáhá nápravy. Z jednání se nevyhotovuje žádný zápis, takže později nelze prokázat, o čem se jednalo a k jakým závěrům se dospělo. Ve schůzovní místnosti ostatně není ani počítač s tiskárnou, který by vyhotovení zápisu z jednání umožňoval. Pokud při jednání něco slíbíte, jste později schopni to popřít, jak jsem se již v minulosti přesvědčil.

Poraďte se tedy laskavě sami, členové výboru SVJ, a své stanovisko mi sdělte mailem nejpozději do 12. dubna 2021 včetně. Toto stanovisko může být v zásadě trojí:

  1. že nadále trváte na tom, že „výmalbu si řeší a hradí každý vlastník sám“, jak mi výbor SVJ sdělil mailem ze dne 16. února 2021,
  2. že berete na vědomí, že v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb. si objednám malířskou firmu sám a že náklady vynaložené na odstranění škody mi uhradí SVJ,
  3. že malířskou firmu a vymalování v nějakém konkrétním termínu zajistí SVJ na své náklady, takže konkrétnímu řemeslníkovi, který práci provede, nebudu nic platit.

S pozdravem

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.