Vložil Pavel II (bez ověření), 15. Leden 2021 - 18:24
  1. krok je vyžádání si příslibu dodávky plynu do domu od distributora plynu (nebo obchodníka, který to má zprostředkovat). Obdržíte podmínky např. zesílení přípojky do domu nebo bude stačit stávající.
  2. Musíte si vyříkat obě varianty. Společný kotel nebude vyžadovat žádné investice do nových plynoinstalací k bytům a rozvodů k radiátorům. Budete patřit do kategorie maloodběr a např. u MND a.s. je aktuální cena 12,80/m3. Na tuto cenu individuálně nedosáhnete a některé byty pokud nedokáží překročit roční spotřebu cca 950 m3 plynu/rok se s cenou dostanou někam ke 20 kč/m3. 6 kotlů je také 6 nákladů na servis. Račte si tuto ekonomickou realitu uvědomit.

Podstatné je také jak získáváte teplou vodu a kolik tepla je celkem potřeba. Pokud by instalovaný kotel převýšil 50 kW pak vřele doporučuji umístit dva do kaskády každý do samostatné místnosti (stačí oddělit kantkou) neboť nad touto mezí získáte kotelnu na kterou se vztahují předpisy, které Vám budou zbytečně brát peníze. Provoz dvou kotlů má několik výhod z hlediska regulace i odstávek při poruše a údržbě i když je investičně náročnější. Potřebujete projekt schválený distributorem, ale nepotřebujete stavební povolení pokud je v domě stávající odběr. Nejedná se totiž o nové zařízení, ale jeho změnu. Pro uzavření smlouvy na odběr plynu a montáž plynoměru je potřeba pouze výchozí revizní zpráva pro domovní plynoinstalaci.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.