Vložil Justitianus, 28. Prosinec 2020 - 11:52
  • Pan Kreml se táže: „Proč tedy vůbec musíme mít indikátory k měření spotřeby tepla v bj, nechávat odečítat díly, přepočítávat je a ještě za to platit, když ty jejich naměřené hodnoty jsou „bezvýznamné“ ???“

Nikde a nikdy jsem nenapsal, že by naměřené hodnoty byly bezvýznamné. Napsal jsem pouze to, že ABSOLUTNÍ POČTY dílů na indikátorech jsou bezvýznamné. Je zřejmé, že nerozumíte jednoduše psanému textu v českém jazyce.

Pane Kremle, pokud nechápete, že „dílky“ z indikátorů slouží pouze pro POMĚROVÉ rozdělení nákladů spotřební složky, pak platí co jsem Vám už napsal: nemá cenu dále se bavit o této věci.

  • Pan Kreml píše: „A co když ta částka, která byla vyúčtována a uhrazena neodpovídá skutečnostem ??? (…) V našem případě totiž ta výše celkových nákladů za teplo je ovlivněna použitím nesprávné ceny za GJ (…).“

Míníte částku, kterou SVJ uhradilo dodavateli za dodané teplo. Pouze odběratel tepelné energie (SVJ) by mohl podat reklamaci u dodavatele (Veolia). Ničím jste zde neprokázal, že by fakturovaná částka byla snad nesprávná. V tom případě platí co jsem už napsal: Do rozúčtování služby „vytápění“ vstupují skutečně vynaložené náklady podle účetnictví SVJ. Čemu na tom nerozumíte?

Pokud jste se domníval, že Vaše vyúčtování služeb není řádné (například proto, že skutečné náklady na dodávku tepla jsou odlišné od částky uvedené ve Vašem vyúčtování), jistě jste podal bez zbytečného odkladu námitku, jak Vám ukládá zákon č. 67/2013 Sb. ve svém § 8 odst. 2. Povinností SVJ jako poskytovatele služeb pak bylo Vaši námitku vyřídit. Doplňte prosím kdy jste podal námitku, kdy byla Vaše námitka vyřízena, a jak byla vyřízena.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.