Vložil PV ve VR? (bez ověření), 5. Říjen 2020 - 13:38

„Najít se dají. Např. IČ 08453195“

Pane Jane77,

máte sice pravdu, že u uvedeného IČO je založeno prohlášení vlastníka ve veřejném rejstříku. Jenže: Součástí tohoto prohlášení vlastníka jsou stanovy SVJ. Prohlášení vlastníka a stanovy SVJ jsou v jedné listině. Dá se tedy dovodit, že listina je ve veřejném rejstříku proto, že je povinnost založit do veřejného rejstříku stanovy SVJ.

Váš příklad je tak sice v pořádku, ale neříká nic k povinnosti SVJ založit do veřejného rejstříku prohlášení vlastníka, protože v uvedeném příkladě založení PV do VR vyplynulo z nutnosti založit stanovy SVJ sepsané stejnou listinou jako PV.

Prosím tedy ty, co tvrdí existenci diskutované povinnosti, o uvedení několika dalších IČO se založeným prohlášením vlastníka.

Můžete začít u svého SVJ: Např. naše SVJ PV ve VR založeno nemá a výzvu k založení (tím méně pokutu) neobdrželo. Je zde nejméně několik desítek diskutérů, takže i údaj od takovémto počtu SVJ má vypovídací hodnotu.

Speciálně pro Justitiana: Nikdo po Vás nechce, abyste procházel 65 000 SVJ. Stačí, když zde uvedete jedno nebo několik (třeba Vaše).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.