Vložil Justitianus, 24. Červenec 2020 - 23:47

PAne s hloupým nickem „Sbírka listin RS“, opět píšete nesmysly. Zněním zákona prosím neargumentujte. Všichni váme, že Vámi zfalšované znění vůbec není součástí zákona č. 89/2012 Sb..

Zajímavější je Vaše argumentace obsahem důvodové zprávy. A ta Vaše argumentace je opět nesprávná.

Zjevně Vám zcela ušlo, že text důvodové zprávy k § 1220 objasňuje úmysl zákonodárce takto: „Proto se navrhuje stanovit osobě odpovědné za správu domu povinnost zpřístupnit veřejnosti úplné znění prohlášení v příslušných sbírkách listin.“. Tím se nepochybně míní jakékoliv prohlášení – jak původní, nezměněné, tak i případně později změněné. Není totiž možné přijmout ten výklad, že by prohlášení mělo zůstat vlastníkům i zájemcům o koupi nedostupné dokud nedojde (po letech nebo desítkách let) k jeho změně. Taková právní úprava by postrádala jakýkoliv racionální smysl.

Úmysl zákonodárce je z důvodové zprávy zřejmý. Zákonodárce zabezpečil bezplatné dálkové nahlížení do prohlášení právě tím, že bude povinně umístěno do sbírky listin rejstříkového soudu (která je digitalizovaná a umožňuje bezplatný dálkový přístup).

Je zjevné, že text zákona jste se pokusil zfalšovat a důvodovou zprávu jste nejspíše ani nečetl. Mějte se pěkně.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.